Biz Kimiz
Akademik Sosyal Güvenlik Platformu, sosyal güvenliği ve Türk Sosyal Güvenlik Sisteminin sorunlarını “Dert Edinenlerin”, görüşlerini, düşüncelerini ve çözüm önerilerini paylaştıkları bir “serbest kürsü platformudur”. İsminde yer alan Akademik kelimesi ile; görüş ve düşüncelerin tarafsızlığını; Sosyal güvenlik ile; insan haysiyetine yaraşır bir sosyal güvenlik sistemi oluşturma hedefini; Platform kelimesi ile; her görüş ve düşünceye sahip kişilere açıklığı vurgulanmıştır. Türk sosyal güvenlik sisteminin sorunlarını dert edinen herkes, bütün meslektaşlarımız platformumuzun doğal üyemizdir.

Sosyal Sigortalar Hukuku Şerhi Cilt I
Türk sosyal güvenlik hukuku literatüründe monografiler ve makaleler dışında, bir ders kitabına göre zengin içeriğe sahip çok değerli genel eserler, kitaplar vardır. Ayrıca, tek ve bazen iki-üç yazarlı bazı şerhler bulunmaktadır. Şüphesiz bu eserler çok kıymetlidir, sosyal güvenlik alanına büyük katkıda bulunmaktadırlar. Ancak bu alanda daha kapsamlı ve derinlemesine bir çalışma yapılmasının bir ihtiyaç olduğu düşüncesi bu eserin ortaya çıkmasında bizler için itici güç olmuştur.
Ne Zaman ve Nasıl Kurulduk?
Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, Prof. Dr. Yusuf Alper ve Prof. Dr. Oğuz Karadeniz’in katılımları ile Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde 2023 yılı Kasım ayında Uşak, Denizli Pamukkale ve İzmir 9 Eylül Üniversitelerinde gerçekleştirilen Paneller zinciri sırasında “Sosyal Güvenlik İçin Neler Yapılabilir” sorusuna cevap ararken, bir sosyal güvenlik platformu oluşturmak “ en gerçekçi, en yapılabilir ve gerçekleştirilebilir” öneri olarak somutlaştı.
Dijital ortamda Platform sayfasının oluşturulması ile ilgili alt yapıyı hayata geçirme görevini üstlenen Prof. Dr. Mahmut Kabakçı’ın https://www.asgp.org.tr internet erişim sayfasını açması ile Platformun fiziki doğumu gerçekleşti ve görünür hale geldi. Platform’un ilk faaliyeti 2024 yılı Mayıs ayında Türkiye Emekliler Derneğinin desteği ve ev sahipliğinde Ankara’da “Türk Sosyal Güvenlik Sistemi ve Sorunları Çalıştayı” olarak gerçekleşti.

Sosyal Sigortalar Hukuku Şerhi Cilt II
“Sosyal Sigortalar Hukuku Şerhi” adlı bu eser, birlikten kuvvet doğar inancıyla yola çıkan akademisyen, yargıç, avukat, uzman gibi geniş bir yazar kadrosunun iki yılı aşan çabalarının sonucudur. Her ne kadar 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununu içermemekteyse de eserin amacı sosyal sigortalar hukukuyla ilgili tüm kanunların ayrıntılı bir şekilde incelenmesidir.
Misyonumuz
Sosyal güvenlik ve Türk sosyal güvenlik sistemi ile ilgili bilgi birikimini artırmak için sosyal güvenlik çalışan akademisyenleri, uzmanları, bürokratları ve sivil toplum mensuplarını bir araya getirerek sorun çözmeye yönelik faaliyetlerle ilgili işbirliğini teşvik etmek ve “Daha adil, eşitlikçi ve insani bir sosyal güvenlik sisteminin geliştirilmesine” katkıda bulunmaktır.
Vizyonumuz
Sosyal güvenlik alanında referans bir topluluk olmak, sosyal güvenlik çalışanlar arasındaki işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek, Türk sosyal güvenlik sisteminin sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetleri gerçekleştirmektir.
Değerlerimiz
- Tarafsızlık: Sosyal güvenlikle ilgili çalışan herkese ve her düşünceye açıklık
- Çok Taraflılık: Bilgi birikimleri ve tecrübelerinden faydalanmak için Sosyal güvenlik çalışan akademisyenleri, uzmanları, bürokratları, sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek.
- İşbirliği: Sosyal güvenlikle ilgili bütün taraflarla işbirliği yapmak ve ortak faaliyetler gerçekleştirmek.
- Bilgi Paylaşımı: Sosyal güvenlik alanındaki bilgi birikimini paylaşmak ve yaygınlaştırmak.
- Gelişimcilik: Sosyal güvenlik alanında çalışan genç akademisyenlere imkan sağlamak.
- Toplumsal Katkı: Türk sosyal güvenlik sisteminin sorunlarının çözümüne katkı da bulunacak faaliyetler yürütmek.
Neler Yapıyoruz ?
★★★★★
Seminerler, konferanslar ve çalıştaylar düzenlemek
★★★★★
Araştırma projeleri yürütmek ve raporlar yayınlamak
★★★★★
Sosyal güvenlik uzmanları arasında bir iletişim ağı oluşturmak